Logo

Ny sikkerhedsløsning til nethandel

Læs mere herunder...

Forbedret sikkerhedsløsning til nethandel

24. September 2020

Både Dankort, Visa/Dankort og Mastercard har en online sikkerhedsløsning, som gør nethandel mere sikker både for kortholdere og forretninger. For Visa hedder løsningen "Visa Secure”, for Mastercard hedder løsningen ”Mastercard Identity Check” og for Dankort hedder løsningen ”Dankort Secured by Nets”. Den fælles betegnelse for sikkerhedsløsningerne er 3D Secure.

I løbet af oktober forbedres sikkerhedsløsningerne. Det gøres ved at tilføje en personlig kode, der skal anvendes sammen med koden fra en SMS. Du kan fortsat bruge NemID som alternativ.

   

1. Bekræft din betaling med NemID nøgleapp

Du kan som nu bekræfte en betaling med NemID.

Fra midten af november kan du kun bruge NemID nøgleapp eller nøgleviser til at bekræfte betalingen.

Når du har indtastet dine kortoplysninger, får du vist et skærmbillede, hvor du skal indtaste bruger-id og adgangskode til NemID for at godkende betalingen.

Tryk på boksen til nederst højre, hvis du hellere vil godkende via SMS+kode.

img

2. Bekræft din betaling med sms plus personligt kodeord

Du skal godkende betalingen med to koder:

  1. En engangskode, som du får på sms
  2. Et personligt kodeord, som du selv skal oprette og bruge ved alle køb 

Hvis du har et mobilnummer tilknyttet kortet, vil du blive anmodet om at oprette et kodeord på 6 karakterer til brug for handel på nettet. Det sker automatisk, når løsningen er taget i brug, via link til skærmbilleder fra Nets. Du skal bruge NemID, når kodeordet vælges.

img

Når du har oprettet dit kodeord, vil den nye sikkerhedsløsning fungere som den nuværende. Når du har indtastet den 6-cifrede kode, der kommer på SMS, skal du bagefter indtaste det kodeord, du har valgt. Indtastningen af begge koder sker i samme skærmbillede.

img

Hvis banken har dit mobilnummer registreret, er dit kort automatisk tilmeldt. Hvis ikke, vil du blive bedt om at gøre det i forbindelse med dit køb. Du kan ikke tilmelde et mobilnummer til et betalingskort, der ikke er udstedt til dig.

img

Når du har indtastet dine kortoplysninger, får du vist et skærmbillede, hvor du skal indtaste dit personlige kodeord sammen med engangskoden, som du modtager på SMS. Hvis du ikke modtager en SMS, så klik på ‘NemID’. Herefter kan du godkende betalingen med NemID.

img

   

Hent NemID nøgleapp

Vær opmærksom på, at du fra midten af november KUN kan bruge NemID nøgleapp til godkendelse.

Nøgleappen er et nemt og sikkert alternativ til nøglekortet, og du behøver ikke at bekymre dig for at løbe tør for nøgler.

   

Download appen via de to links herunder

Hent NemID NøgleApp til Android

Hent NemID NøgleApp til Apple